top of page

Gruppe

Öffentlich·15 Mitglieder

Ma Duc In Lumea Mare


CLICK HERE ===== https://slumanelar.blogspot.com/?l=2tE1pH

In Moldova, Vasile revine de fiecare data cu mare drag. Aici tanarul continua sa dea lectii de fotbal micilor nostri fotbalisti. De dragul lor, impreuna cu alti moldoveni din diaspora franceza, antrenorul a fondat recent o asociatie de caritate, care ofera echipamente sportive si antrenamente gratuite tuturor pustilor moldoveni pasionati de sportul rege.


Dupa o pauza de 24 de ani, trenul Chisinau-Kiev a realizat cu succes si in siguranta primele curse. O buna parte din pasagerii care au plecat spre Kiev sunt cetateni ucraineni, care ne-au spus ca se intoarc acasa. Iar cei care vin din Ucraina la Chisinau, sustin ca o fac pentru a putea pleca in lumea mare, folosind aeroportul International Chisinau.


Oleg TOFILAT, DIRECTOR CALEA FERATA DIN MOLDOVA: A devenit necesar pentru a asigura necesitatile de mobilitate ale populatiei si din Moldova, dar mai cu seama din Ucraina. Avem un numar foarte mare de cetateni ai Ucrainei care se deplaseaza din aeroportul Chisinau.


Iubirea romantică este o capcană proiectată pentru a face două persoane să-și treacă reciproc cu vederea greșelile, suficient de mult timp pentru a face copii. În general, durează doar câțiva ani, cel mult. Acea amețeală înălțătoare care te cuprinde când te uiți în ochii iubitului tău ca și când vezi în ei stelele de pe cer, în cea mai mare parte dispare. Pentru toată lumea. Așa că, după ce a dispărut, trebuie să fii sigur că ai rămas cu un om pe care îl respecți cu adevărat și cu care îți place să-ți petreci timpul, altfel lucrurile vor deveni neplăcute.


Oamenii au scris adevărate ode pentru ca fiecare să aibă carduri de credit distincte, prieteni și pasiuni diferite, vacanțe separate în fiecare an (acesta a fost un pas mare chiar în propria mea relație). Unii au mers atât de departe încât să recomande băi separate sau chiar dormitoare separate.


Sunt regulile economiei: diviziunea muncii face ca toată lumea să fie mai folositoare. Dă-ţi seama la ce te pricepi, ce îţi place să faci, ce poţi face mai uşor decât celălalt și împarte sarcinile în conformitate cu asta. Soției mele îi place să se ocupe de curățenie (serios!), dar urăște lucrurile urât mirositoare. Așa că ghici cine cui îi revine spălatul vaselor şi dusul gunoiului? Mie. Pentru că mie nu-mi pasă. Pot mânca de pe aceeași farfurie de șapte ori la rând. N-aş simţi mirosul de șobolan mort, nici dacă acesta ar fi sub perna pe care dorm. Pot să duc gunoiul toată ziua. Dragă, lasă-mă să te ajut.


Pe amandoi îi chema Klaus; unul însa avea patru cai, iar celalalt numai un cal. Ca sa-i poata deosebi unul de celalalt, lumea spunea aceluia care avea patru cai Klaus cel mare, iar aceluia care avea numai un cal, Klaus cel mic. Și acum ascultați ce li s-a întamplat:


Pana la targ era departe și drumul trecea printr-o padure mare și întunecoasa și pe langa asta s-a mai stricat și vremea. Klaus cel mic s-a ratacit și cand a dat iar de drumul cel bun începuse sa se însereze; pe unde se afla el acuma era prea departe ca sa mai ajunga la oraș sau sa se întoarca acasa pana a nu se face noapte.


Era un om foarte cumsecade, atata numai ca avea o ciudațenie: nu putea sa-i sufere pe dascali. Cum zarea vreun dascal, îl apucau toate nabadaile. Chiar de aceea venise acuma dascalul la nevasta-sa, ca sa-i dea buna seara, fiindca știa ca barbatul nu-i acasa și femeia îl cinstea cum putea mai bine. Cand au auzit ca vine barbatul, s-au speriat cumplit și femeia l-a rugat pe dascal sa se bage într-o lada mare și goala, pentru ca și ea și el știau ca barbatul nu putea sa-i sufere pe dascali. Femeia a ascuns repede în cuptor bucatele cele bune și vinul, fiindca daca le-ar fi vazut barbatul desigur ca ar fi întrebat ce-i cu ele.


De partea cealalta a padurii era un rau lat și adanc; apa curgea așa de repede, încat nu puteai sa înoți în susul ei. Tocmai se facuse un pod mare peste rau; Klaus cel mic s-a oprit la mijlocul podului și a spus cu glas tare, ca sa auda dascalul din lada:


Lui Klaus cel mic îi murise bunica. Cat fusese în viața, se purta
Info

Willkommen in der Gruppe! Hier können Sie sich mit anderen M...

Gruppenseite: Groups_SingleGroup
bottom of page